Ben je klusser?

Hier vind je inspiratie, tips en ideeen voor tijdens het klussen

08

MRT

Slotenmaker tips klus aan je eigen sloten

Slotenmaker tips: klus aan je eigen sloten

Momenteel is het een heuse trend om steeds meer klussen zelf te doen. Dat is niet zo verwonderlijk, want mede dankzij de grote opkomst van het internet wordt er steeds meer informatie breed toegankelijk. De informatie die nodig is om aan je eigen sloten te klussen, wordt daardoor ook steeds beter bereikbaar. Een slotenmaker, te zien op deze website, zet enkele tips op een rijtje om aan de eigen sloten te klussen.

Werk voorzichtig en nauwkeurig

Sloten zijn zaken die zeer betrouwbaar moeten zijn. In tegenstelling tot het aanleggen van een extra stopcontact, kun je bij een slot niet direct zien of het wel of niet werkt. Natuurlijk kun je zien of het slot open gaat met de sleutel en dicht gaat met die sleutel, maar het kan alsnog zijn dat er sprake is van een montagefout, waardoor er een zwakte in het slot optreedt. Werk daarom altijd zeer nauwkeurig om de kans op fouten zo klein mogelijk te houden.

Gebruik goedgekeurde sloten

Tegenwoordig is vrijwel elk slot voorzien van het SKG keurmerk met één, twee of drie sterren. De sloten met drie sterren zijn prima geschikt om solitair gebruikt te worden en dus in hun eentje een raam of deur te beveiligen. Het kan echter vaak geen kwaad om meerdere beveiligingsmaatregelen toe te passen. Let echter dus wel goed op de veiligheid van de gebruikte sloten!

Zo sterk als de zwakste schakel

Houd er goed rekening mee dat ook voor de beveiliging van de woning geldt dat die zo sterk is als de zwakste schakel. Verdeel het budget dus evenredig over de sloten zodat het niet zo kan zijn dat de voordeur bij wijze van spreken perfect beveiligd is, terwijl de achterdeur over kwalitatief slechte sloten beschikt. Houd altijd de beveiliging in evenwicht om gaten in de beveiliging te voorkomen.

Door: Manon Maes |Datum: 08-03-2017|