Ben je klusser?

Hier vind je inspiratie, tips en ideeen voor tijdens het klussen

01

NOV

Invalzaag steeds populairder

Een invalzaag is in tegenstelling tot een normale handcirkelzaag een stuk anders. Zo beweegt bijvoorbeeld het zaagblad naar beneden, waardoor er midden in een stuk materiaal een zaagsnede kan worden gemaakt. Daarnaast worden de meeste invalzagen al bijna standaard uitgerust met een geleiderail. Dit is een soort van liniaal, welke je bevestigd aan de zaagmachine. Hierdoor is het mogelijk om nog betere zaagsneden te kunnen maken. Hieronder zullen we meer informatie geven over de invalzaag, waaronder de functie van deze machine.

Waar wordt een invalzaag voor gebruikt?
Zoals al eerder werd uitgelegd wordt een invalcirkelzaag met name gebruikt om midden in een oppervlak een zaagsnede te kunnen maken. Invalzagen hebben namelijk de functie dat het zaagblad naar beneden kan bewegen. In dit geval draait het zaagblad al rond terwijl deze naar beneden wordt gebracht. Ook beschikken deze machines vaak over een spouwmes, waardoor de dikte van de zaagsnede hetzelfde blijft gedurende het zagen. Tevens voorkomt dit ook dat het zaagblad vast komt te zitten in het te zagen materiaal.

Accessoires
Voor een invalzaag kun je de volgende accessoires gebruiken: geleiderail, stofafzuiging en accu's. Vaak wordt een geleiderail meegeleverd, maar wanneer dit niet het geval is moet je er zelf een kopen. Het is verstandig om dit gewoon online te doen, omdat je dan meer keuze hebt. Daarnaast wordt er vaak gekozen voor een universele geleiderail. Deze kun je namelijk op bijna alle invalzagen bevestigen.

De meeste invalcirkelzagen beschikken al standaard over een stofafzuiging, alleen moet jezelf nog wel over een externe afzuiging beschikken. Gelukkig kun je in sommige gevallen gewoon een stofzuiger aansluiten op de machine. Wil je draadloos zagen? Dan is het verstandig om voor een invalzaag te kiezen, welke op een accu werkt. Echter is het wel zo dat deze zaagmachines vaak minder krachtig zijn. Daarnaast komen er ook steeds weer nieuwe accu-varianten op de markt, welke wel geschikt zijn voor gereedschappen.

Door: Manon Maes |Datum: 01-11-2016|