Ben je klusser?

Hier vind je inspiratie, tips en ideeen voor tijdens het klussen

20

MEI

Het juiste tapijt voor uw interieur kiezen

Bij de keuze van het tapijt is het natuurlijk belangrijk te kijken in welke ruimte het tapijt zal gelegd worden. Voor elk verschillende woonruimte bestaan immers mogelijke tapijten. Nadien komen vorm, grootte, stijl en kleur aan de beurt. In dit artikel geven we in elk geval enkele tips een juiste keuze te maken.

Welk kleur en stijl kies ik ? 

Net zoals er heel veel stijlen bestaan in interieurvormgeving, zijn er bijna net zoveel stijlen in tapijten. Dikwijls kan het zelfs mooi en origineel zijn om verschillende stijlen te gaan combineren. Online vindt u snel duizenden foto's en websites vol inspiratie, dus het kan handig zijn om eerst wat ideeën te verzamelen. De kleur van een tapijt is een persoonlijke keuze. Misschien heeft u al heel wat verschillende kleuren en patronen in u interieur. In dit geval kiest u best voor een éénkleurig uni tapijt om wat rust en balans te brengen in de kamer.

Online een tapijt bestellen 

Tegenwoordig vindt u de grootste keuze aan tapijten online. In enkele klikken kan u zo tientallen tapijten bekijken en is het ook heel gemakkelijk om prijzen te gaan vergelijken. Bovendien kan dit allemaal op het tijdstip dat het u past en gewoon vanuit de zetel. Zo kan u in alle rust de nodige info opzoeken en het juiste tapijt bestellen. Dit wordt dan afhankelijk van de beschikbaarheid enkele dagen mooi bij u geleverd aan huis of op een leveringsadres naar keuze. Bij verkopen op afstand (zoals online verkopen) zijn de verkopers ook verplicht u een retourrecht van 14 dagen aan te bieden. Aan online een tapijt kopen  zijn er dus op vandaag geen hindernissen meer.

Voordelen van een tapijt in de woonkamer

Een tapijt in de woonkamer of andere kamer biedt heel wat voordelen. Uiteraard speelt in de eerste plaats het decoratieve een belangrijke rol. Het is één van de grootste en opvallendste stukken in de kamer, dus het zal in belangrijke mate de sfeer in de kamer bepalen. Naast sfeer biedt deze vorm van vloerbedekking ook heel wat comfort. Wat is er aangenamer dan met de voetjes een hemels zacht tapijt te lopen en ook de kinderen zitten en spelen graag op deze zachte ondergrond. Bovendien heeft het ook een isolerend effect en houdt het de koude vanuit de vloer tegen.

Door: Manon Maes |Datum: 20-05-2016|