Ben je klusser?

Hier vind je inspiratie, tips en ideeen voor tijdens het klussen

01

SEP

Je tuin onkruid vrij maken

Het is een van de grootste boosdoeners in elke mooie tuin, namelijk onkruid. Het groeit overal in je mooie tuin, tussen de tegels, tussen de mooie planten en veel meer. Veel onkruid in je tuin kan rommelig overkomen en haalt je mooie tuin erg achteruit. Daarom wil ik je graag vertellen over een aantal effectieve en slimme toepassing om met onkruid af te rekenen.

Voorkomen is beter dan genezen
Heb je net een nieuw terras aangelegd of heb je net in de tuin lopen zwoegen om alle plantjes eruit te halen? Zorg dan dat je het onkruid voor bent! Haal bij het tuincentrum of de bouwmarkt bij jou om de hoek voegzand (zelf in te schatten hoeveelheid naar grote terras). Voegzand bevat namelijk niet alleen zand, maar ook kleine kiezelsteentjes waardoor onkruid weinig tot geen kans krijgt om te groeien. Onkruid houdt van een vochtige omgeving, dus zorg dat je dit doet op droge tegels/stenen.

Diverse gereedschappen en middelen om onkruid te verwijderen
Gemak dient de mens en daarom zijn er de afgelopen jaren diverse middelen en gereedschappen op de markt gekomen. Het internet staat vol met tips om met huishoudelijke middelen af te rekenen met onkruid. Beter nog is om te kiezen om er speciaal tuingereedschap voor aan te schaffen. Dit lijkt een duurdere oplossing, maar zal zich op termijn terugbetalen in tijd en geld! Er zijn bijvoorbeeld onkruidkrabbers (erg belastend voor de rug), onkruidborstels en bezems. Vaak is een combinatie hiervan het beste. Maar het meest effectieve en snelle uitvinding is toch wel de onkruidbrander. De nieuwe elektrische brander werkt snel, effectief en is niet schadelijk voor het milieu.

Door: Manon Maes |Datum: 01-09-2015|