Ben je klusser?

Hier vind je inspiratie, tips en ideeen voor tijdens het klussen

03

NOV

Zo vervang je de oude douchekraan

Na jaren dagelijks en intensief gebruik van je bad-of douchekraan, kan het zijn dat deze aan vervanging toe is. Ook kunnen kalk resten een rede zijn om hem te vervangen, aangezien dit er niet fris uitziet. Douchekranen zijn in alle soorten, maten en luxe in de winkel of online verkrijgbaar. Het watertoevoer heeft overal dezelfde afstand. Dit heeft als voordeel dat je, je niet hoeft druk te maken over welke je aanschaft. Een bijkomend leuk voordeel is, dat je ook de douchekop kan vervangen. De laatste jaren zijn er veel douchekoppen met heerlijke standen. Een douchekop en kraan zijn vaak in combinatie het goedkoopst.

Verwijder de oude kraan
Om de nieuwe douchekraan te plaatsen, moet je natuurlijk eerst de oude weghalen. Voor je begint, is het heel belangrijk om de hoofdkraan af te sluiten (ook de eventuele boilerkraan)! Nog een handige tip voor je begint met de demontage. Bedek je werkplek met handdoeken, zo raakt je mooie badkamer niet beschadigt tijdens je werkzaamheden. Haal vervolgens de oude koppelingen los en draai de nieuwe erin. Draai de nieuwe er niet te vast in!

Bijna tijd voor een heerlijk verdiende warme douche
Als je goed hebt getest of de koppelingen er goed in zitten (goed horizontaal, even diep, etc.). Dan kun je nu door naar de volgende stap, de nieuwe kraan monteren. Een goed advies is om, een pleister of een doekje over de schroeven doen tijdens het vastdraaien. Dit voorkomt namelijk lelijke schade op je gloednieuwe kraan. Als alles goed zit en je de kraan volgens het boekje hebt gemonteerd kun je, je oude of nieuwe douchekop erop aansluiten. Nog even alles nalopen, de hoofdkraan opendraaien en dan kun je eindelijk genieten van een verdiende douche!

Door: Manon Maes |Datum: 03-11-2015|