Ben je klusser?

Hier vind je inspiratie, tips en ideeen voor tijdens het klussen

12

MEI

Zelf je muren verven?

Je kijkt er dagelijks tegen aan, de muren in je huis. Maar na een lange tijd tegen dezelfde kleur taan te hebben gekeken, kan het zijn dat je toe bent aan een nieuw fris kleurtje. Of je bent net verhuisd en wil je eigen stekje naar eigen smaak inrichten. Dit kun je natuurlijk door een professionele schilder of aannemer laten doen. Maar nog leuker en veel goedkoper, zelf je muren verven! Na een uitgebreid bezoek aan de bouwmarkt en eindelijk de juiste kleur hebt kunnen kiezen kun je bijna gaan beginnen. Laat je in de winkel goed adviseren over grondverf, kwasten en rollers. Na de aanschaf van alle benodigdheden kun je gaan beginnen!

Voorbereiding
Voor bijna iedere klus geldt, een goede voorbereiding is het halve werk. Voor je de verfpot opentrekt en de roller tegen de muur zet let eerst op de volgende zaken. Zorg dat je overal bij kunt en dat je niet tijdens het verven spullen moet gaan verplaatsen. Haal alles van de muur wat los kan (en natuurlijk weer vast). Wil je na het verven dat fotolijstje ergens anders hangen? Haal de vijs uit de muur en plamuur deze netjes dicht. Doe dit ook bij andere ongewenste gaten/deukjes. Begin dan met al je meubels te verzetten en de plinten af te plakken (Let ook op je vloer en plafond!).

Verven!
Zorg allereerst dat je elk plekje met een roller kunt bereiken, met een ladder of stok bijvoorbeeld. Begin dan met het aanbrengen van een goede grondlaag die je op advies hebt aangeschaft. Zorg voor een goede dekking van het oppervlak en wees niet te zuinig. Een goede grondlaag zorgt voor een nog mooier eindresultaat! Als de muren droog zijn kun je beginnen met het aanbrengen van jouw favoriete kleur. Als alles gelukt is en je blij bent met het resultaat kun je alles weer terugzetten zoals eerst. Plof lekker op de bank en bekijk met veel voldoening en trots naar jou zelf geverfde muur.

Door: Manon Maes |Datum: 12-05-2015|