Ben je klusser?

Hier vind je inspiratie, tips en ideeen voor tijdens het klussen

28

JUL

Fotolijstjes en schilderijen ophangen

Schilderijen en foto's aan de muur geven een persoonlijk tintje aan je kamer. Daarbij zorgen ze voor wat mooie opvulling op grote of kale muren. Daarbij is het natuurlijk leuk om mooie herinnering aan de muur te hangen, om er nog vaak naar te kijken. Maar om hier lang plezier van te hebben en je niet veel ongebruikte gaten in je muur wilt hebben. Is het van belang dat je deze goed ophangt.

Meten is weten
Denk allereerst goed na over de grootte van het lijstje dat je wilt gaan ophangen en waar. Een te grote lijst op een relatief klein oppervlak kan worden gezien als vol en neemt het aanzicht van de kamer terug. Ook kan het leuk zijn om een aantal kleine lijstjes naast elkaar te hangen of onder elkaar. Hierdoor creëer je een bepaalde hoogte of breedte in je kamer. Meet dus alles op! Daarbij een tip, hang het lijstje op ooghoogte (gemiddeld is dat ongeveer 1,64 cm).

Meerdere lijstjes naast elkaar
Als je meerdere lijstjes of andere decoratie naast elkaar wilt hangen is een railsysteem wellicht een passende oplossing. Bij vele bouwmarkten zijn deze voor een niet al te hoge prijs verkrijgbaar. Het zijn complete sets en bevatten duidelijke montage instructies.

Door: Manon Maes |Datum: 28-07-2015|